Sourdough Bread&Pizza – Delavnica dobra kot kruh

Pozdravljeni vsi, ki vas zanima dober in zdrav domač kruh in prava originalna pizza, takšna kot mora biti! 🙂

Delavnica dobra kot kruh je posebna delavnica, kjer bodo glavno vlogo prevzele nadvse prijazne, le včasih malce kisle, domače živalice, ki slišijo na ime divje kvasovke ali droži. Prosili jih bomo, da se lepo obnašajo in nam pomagajo zgnesti testo, iz katerega se bo potem speklo kruh in prave pizze napoletane. V Žarovnije smo povabili velikega belega žarovnika Erik Bačar, katerega moč je ta, da ga te male uporne divjakinje ubogajo in mu vdano sledijo – to svojo žarovnijo pa bo delil z vami, da jo ponesete v svet.

Na delavnici, ki se bo odvila v nedeljo 8. aprila, v Gostilna Hram na Igu, se bomo naučili, kako si droži sami pripravimo in uporabljamo za peko, pripravili bomo sourdough testo za kruh in pizzo, ter si za kosilo spekli prave napolitanske pizze. Uporabili bomo vrhunsko moko Costa d’Amalfi italjanskega družinskega mlina Molini Pizzuti, s katero pečejo pizze profesionalci, ki sledijo tradiciji napoletane v Londonu, New Yorku, Tokiu in seveda v domačem Salernu. Da bo vse še precej bolj zabavno, pa bodo poskrbele Uuni prenosne pečice, v katerih se bodo na pravi temperaturi 500°C in v le 60 sekundah spekle naše napoletane.

Cena delavnice je 40€ , za omejeno število prijav.
Prijave so možne na povezavi:
https://www.zarovnije.si/dogodki

Informacije o delavnici po e-mailu na: info@zarovnije.si ali v FB inbox. Prijava je potrjena po plačilu prejetega računa. Na delavnici prejmete še darilo – 1kg moke za pizzo Costa d’Amalfi in kozarček droži za takojšnjo domačo uporabo.

Verjamete, da je pizza gotova v le 60 sekundah in jo je pri tem potrebno še dvakrat obrnit? Tokrat na naši Delavnici, dobri kot kruh v Gostilni Hram na Igu lahko to sami preizkusite. Pridružite se nam in srečno! 🙂