Celodnevna BBQ delavnica

HOWDY YA’LL….Slovenian BBQ Society vabi na prvega iz nove serije BBQ tečajev za leto 2018. Po uspešnem prvem letu in spoznavanju s pripravo backyard in tekmovalnega barbecuja, se bo v letošnjem letu odvila serija tečajev CLASSIC BBQ CLASS. Vsakič se bomo posvetili eni regiji ameriškega juga, kjer se je BBQ v začetku razširil in oblikoval posebnosti že od mesta do mesta različno. Pravzaprav so to BBQ narečja, ki vam jih bomo poizkusili približati in pokazati na pomembne razlike med njimi.

Začnemo 17. marca 2018 s prvim tečajem v seriji Classic BBQ Class PART 1 -Texas style, ki se bo odvil v Gostilna Hram na Igu, kot ponavadi. To še zdaleč ne pomeni, da bomo v smoker porinili brisket in čakali, da bo gotov, ampak vam bomo odprli vrata v svet Texas BBQ-ja v celoti, saj je SBBQS že kar nekajkrat v živo preizkušal enega najbolj posebnih BBQ stilov od vseh.

Cena tečaja: 120EUR
Trajanje: cel dan
Delavnico bosta vodila Peter Hajdu in Randy A Movers, ameriški BBQ ambasador v Sloveniji, sicer pa oba člana slovenskega BBQ društva, vodji tekmovalne ekipe in BBQ sodnka.
Kakšen bo urnik? 😉
7.30: Zbor na Igu z jutranjo kavo za dobrodošlico
8.00: Oblikovanje ekip in prižiganje smokerjev
8.30: Priprava mesa (brisket, beef ribs, spare ribs, puran, teksaške klobase)
9.00: Brisket v smoker
9.30: Teorija smokerjev s praktičnim prikazom (offset smoker, bullet smoker, peletni smoker)
10.00: Kaj je Texas BBQ? Tradicija, okusi, rub, omaka….
11.00: Odmor za kavo
11.30: Ostalo meso v smoker
12.00: Dinamika temperatur, termometri, opazovanje senzoričnih lastnosti, kdaj in zakaj zaviti meso, Butcher paper – texas style BBQ
13.00: Kosilo
14.00: Preverjane temperatur mesa, zavijanje
15.00: Dim, les, oglje
16.00: Preverjanje, kaj je že gotovo, zakaj in kako naj meso še počiva
17.00: Odmor za kavo
17.30: Rebra iz smokerja
18.30: Brisket iz smokerja
19.00: Serviranje texas style BBQ in skupna večerja

Se vidimo!